Clematis Armandii: groenblijvende , vroegbloeiende klimplant

Clematis Armandii: groenblijvend / wintergroen

De groenblijvende Clematis geeft aan dat de lente eraan komt! Met zijn witte/gebroken witte mooie bloemen, geurt hij de winter weg. De periode van maart tot mei is de periode van de Clematis Armandii. Hij geurt heerlijk naar meidoorn en toont zijn stervormige of komvormige, eenvoudige bloemenpracht. Sommigen van de bloemen zijn lichtroze. De bladeren van de plant zijn leerachtig aan het oppervlak en glanzend donkergroen. Ze zijn langwerpig lancetvormig van vorm. De plant geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke plaats op humusrijke tuingrond. Tijdens het klimmen bereikt de groenblijvende Clematis gemakkelijk een hoogte van drie tot vijf meter. Op het terras, op hekken of over pergola’s kan de plant prachtig groeien. De clematissen van de Armandii-groep worden gekenmerkt door een betere winterhardheid dan andere groenblijvende clematissen. Bij strenge vorst wordt winterbescherming van de Clematis Armandii aanbevolen middels afdekken van de voet (stro of een deken) en indien mogelijk iets voor de plant hangen (een deken voldoet meestal al).

 

 

Clematis Armandii groenblijvend

Clematis Armandii groenblijvend

 

Verzorging Clematis Armandii

De groenblijvende Clematis is gemakkelijk te verzorgen. In het begin heeft ze een licht klimhulpmiddel nodig. Dit is niet lang nodig, de plant groeit later zelfstandig. Als de klimhulp niet groot genoeg is kun je de scheuten in de gewenste richting helpen. De herfst is de tijd voor een gematigde snoei. Clematis Armandii hoeft niet te worden gesnoeid. Enige meststofkorels zijn voldoende voor bemesting. De juiste bemestingstijd voor de clematisplant is aan het begin van de groei in het vroege voorjaar. Bemesting direct na het planten wordt niet aanbevolen. Er is een belangrijke regel: een warm hoofd en koude voeten! Dit betekent dat de plant haar mooie bloemen graag in de zon laat schijnen. De wortels hebben echter bescherming nodig. De schaduw van aangrenzende planten is een aanrader. Een verscheidenheid aan decoratieve varianten zijn hier beschikbaar. De planten zelf komen mooi tot hun recht en helpen de groenblijvende Clematis gezond verder te groeien. Klimrozen zijn een mooie combinatie met de Groenblijvende Clematisssen om meerdere keren per jaar bloei te hebben.

 

 

 

Bloeitijd van deze klimplant

clematis armandii in bloei

Clematis Armandii in bloei

Deze prachtige houtachtige wintergroene klimmer begint overvloedig te bloeien in de late winter tot de lente. Met zijn aantrekkelijke bloemen betovert het zijn hele omgeving. Met hun witte tot roze kleuren toveren ze fantastische contrasten in de tuin met het donkergroene gebladerte. De chique bloemen stralen ook hun verleidelijke aroma uit. Met zijn elegantie en decoratieve buitenkant is deze prachtige plant een welkome bewoner in elke tuin. Het is ook een populaire plant om in een pot te zetten. Deze prachtige groenblijvende Clematis is een aantrekkelijke blikvanger in elke situatie, en grote en kleine tuinen.

Naast de ‘standaard’ Clematis Armandii is er de Clematis Armandii Apple Blossom, Clematis Armandii Snowdrift en Clematis Armandii Little White Charm.

 

 

 

Clematis Armandii bloemen

Clematis Armandii bloemen

 

Kenmerken van de Clematis Armandii

  • krachtige, groenblijvende plant
  • sterk geurende bloemen
  • geschikt voor in potten op veranda’s, balkons en op terrassen.
  • Hoogte uiteindelijk 300 – 500 cm
  • Bloemkleur wit tot gebroken wit
  • Bloemmaat medium (5-10cm)
  • Bloeiperiode maart – mei
  • blad: leerachtige, glanzende bladeren

 

 

No Responses

Leave a Reply