Clematis Rubra: roze bloemenzee in voorjaar

Clematis Armandii ‘Hendersonii Rubra’: een groenblijvende Clematis die al vroeg in het voorjaar haar mooie, uitbundige roze bloemen toont.

Bent u op zoek naar een mooie, licht roze bloeiende Clematis die haar bloemen van begin maart tot eind april laat zien? Dan is de Clematis Armandii  Hendersonii Rubra een prima keuze voor u.

Clematis Hendersonii Rubra

Clematis Hendersonii Rubra in volle glorie

 

 

 

 

 

 

 

De Clematis Hendersonii Rubra is echte evergreen: een sterke groeier die wel tot 4  meter hoog kan worden. Ze is dus uitermate geschikt voor hoge muren, pergola’s en dergelijk. U kunt genieten van haar heerlijk geurende bloemen vanaf begin maart tot eind april. De meeste bloemen krijg je door de plant in de zon of halfschaduw te planten.

Bescherm in de winter de voet van een clematis met een dakpan of iets dergelijks zodat de vorst de wortels minimaal kan aantasten.

Snoeien

Het snoeien van deze groenblijvende Clematis bestaat uit het verwijderen van (dode) takken en het eventueel in model knippen van de klimplant in mei (na de bloei en voor de groeiperiode). Snoeien is niet noodzakelijk voor een goede groei en/of bloei.

Clematis Armandii Hendersonii Rubra

Prachtige wit/roze bloemen van maart tot eind april

 

 

 

 

 

Leave a Reply