Clematis The President – Klimplant van de maand juli

Clematis The President is een van de Clematissoorten die van halverwege het jaar tot de herfst bloeien (vroegbloeiende Clematis)

De Clematis The President is van grote sierwaarde in uw tuin. In zowel grote tuinen als stadstuinen komt hij tot zijn recht (in de border of aan een pergola, maar ook op terras in een mooie pot kan de Clematis The President geplant worden.

vroegbloeiende Clematis

Clematis The President (vroegbloeiende Clematis)

Bloei

Hij bloeit van eind mei tot begin september en is daarmee een echt vroegbloeiende Clematissoort. De bloemen zijn violetblauw tot blauw-paars en in het hart zelfs donker-bruinpaars, met een grootte van 12-14cm. Doordat de plant ‘slechts’ 250-300cm hoog wordt is deze plant uitermate geschikt om in een pot op het terras of balkon te zetten.

Planten van de Clematis The President

De plant dient ongeveer 10cm diepter geplant te worden dan de kluithoogte. Dit zorgt ervoor dat de plant altijd weer kan uitlopen na de winter. De plant dient in het zonlicht te worden geplant (halfschaduw mag ook) met de wortels in de schaduw. U kunt bijvoorbeeld een kleine heester  voor de Clematis planten die voor schaduw en koelte zorgt.

Bemesting

De Clematis The President houdt van voedzame, goed vochtdoorlatende grond en voldoende vocht (maar dus geen continue natte grond). Bemesting kan het beste in het voorjaar plaatsvinden met organische klimplantenmest. Dit zorgt voor een optimale groei in het voorjaar. Voldoende water tijdens de groei en bloei doet de rest.

Opbinden

Tijdens het groeiseizoen dient u de plant regelmatig op te binden. De Clematis The President hecht zich wel aan stokken of staaldraadhekken, maar heeft hierbij wel wat hulp nodig.

Clematis The President

Clematis The President in volle glorie

 

Snoeien

Snoeien is eigenlijk alleen nodig als er een wirwar van stengels ontstaat. U kunt de planten na de bloei terugsnoeien indien nodig, maar het is niet noodzakelijk voor de groei en bloei in het volgende jaar.

Winterhard

De plant is zeer winterhard. Tot -20 graden zal de plant overleven en in het late voorjaar/zomer/herfst prachtig bloeien.

4 Comments

  1. Albert Hartkamp Reply
    • clematisonline Reply
  2. Pieter Reply

Leave a Reply