Roze Toscaanse Jasmijn | Star of Sicily – Pink Showers

5
Verzenden
User Review
3.6 (5 votes)

De roze Jasmijn Star of Sicily is een gemakkelijk plant voor alle tuinierders, is winterhard, wintergroen en dus ideaal voor patio, serre, muren, pergola en hekken.

De eerste roze Jasmijn (Star of Sicily) voor in de tuin is nu te koop. Deze mooie groenblijvende klimmer biedt unieke candy-roze stervormige bloemen met dezelfde rijke parfum die we kennen van de Toscaanse Jasmijn: het voegt een vleugje Toscane aan de tuin toe. Trachelospermum ‘Pink Showers’ is perfect voor grote patio potten, gebonden langs latwerk en zal het goed doen in randen tegen muren of schermen in zowel volle zon als halfschaduw. De planten worden ongeveer 3 m hoog

Roze Jasmijn: Trachelospermum Star of Sicily – Pink Showers

De roze Jasmijn Trachelospermum Jasminoidus ‘Star of Sicily’ kan geplant worden in vruchtbare, goed doorlatende grond in de zon of halfschaduw. Kies een beschutte positie die wordt beschermd tegen koude winterwinden. In bijzonder koude gebieden wordt Trachelospermum Jasminoides het beste gehouden in terrascontainers die in de winter naar een beschermde positie kunnen worden verplaatst. In Nederland zijn de planten winterhard en is verplaatsing niet nodig.

Pink Showers |Toscaanse Jasmijn

Trachelospermum zijn zelfkronkelende groenblijvende klimheesters met glanzende eivormige bladeren en jasmijnachtige, sterk geurende bloemen, soms gevolgd door bonenachtige zaaddozen

‘Pink Showers’ is een houtachtige stengelklimmer met groenblijvende, ovale, donkergroene en glanzende bladeren tot 5 cm lang. Clusters van geurende, stervormige, lichtroze bloemen vormen zich in de zomer.


De geurende zacht roze Jasmijn Pink Showers

Stel je voor dat je je in de zomer in je tuin ontspant, met een paar drankjes, misschien op een ligstoel in de zon, alsof je naar een verre kust wordt gebracht, en de zoete geur van deze sterjasmin hangt in de lucht. Massa’s van de geparfumeerde zachtroze bloemen met glanzend groenblijvende bladeren betekenen dat deze klimmer perfect is voor het bedekken van lelijke hekwerken of muren rondom uw tuin maar ook voor pergola’s.

Star of Sicily - Roze Jasmijn

Star of Sicily – Roze Jasmijn

Star of Sicily

Trachelospermum Jasminoïdus ‘Star of Sicily’ zal over hekken, trellis, muren en in bomen klimmen. Deze Toscaanse Jasmijn ‘Pink Showers’ is een aantrekkelijke houtachtige, groenblijvende klimmer met rijke, donkergroene bladeren die in de winter bronskleurig worden. De zeer geurige, zachtroze bloemen worden geproduceerd vanaf het midden van de late zomer. Ze groeien en bloeien het beste tegen een warme, zonnige muur en het is een uitstekende plant voor het toevoegen van een vleugje geur en hoogte op binnenplaatsen. Vooral in warme zonnige randen aan de voet van een beschutte muur op het zuiden gedijt de Star of Sicily uitstekend. Juist in warm zomerweer voelt de Toscaanse Jasmijn zich op z’n plaats waar andere klimmers het moeilijk kunnen krijgen.

 

 

5 Comments

  1. Adriaan Reply
    • clematisonline Reply
  2. Lieke Reply
    • clematisonline Reply

Leave a Reply