Gele Toscaanse Jasmijn | Star of Toscane

De gele Toscaanse Jasmijn Trachelospermum Star of Toscane is een krachtige klimplant die clusters van prachtige, stervormige bloemen met een geel hart laat zien gedurende de volle zomermaanden; gedurende de zomer worden de bloemen langzaam geler. De klimplant geurt net zo als de traditionele witte sterjasmijn naar Vanille maar de Star of Toscane is ideaal voor iedereen die houdt van Jasmijn maar iets meer kleur in de tuin wil. Het beste staat de Jasmijn tegen een ‘warme’ (lees buitenmuur van een verwarmde ruimte), zonnige muur. Hij kan flink doorgroeien (tot wel 4 meter); snoeien kan het beste na de bloei om de plant in een vorm te snoeien of om het te leiden.

 

 

Gele Toscaanse Jasmijn Star of Toscane kopen bij ClematisOnline.nl

Toscaanse Jasmijn Star of Toscane

Zomergevoel met de gele Toscaanse Jasmijn

Breng het zomergevoel in je tuin met de winterharde gele Toscaanse Jasmijn ‘Star of Toscane’. De plant bloeit rijkelijk met zoet geurende, gele bloemen. Star of Toscane bloeit uitbundig van de vroege zomer tot het najaar. Hij is vorstbestendig tot -10 graden, wordt 1.5 meter breed en kan flink de hoogte in groeien. De Star of Toscane staat het liefste op een zonnige plaats of gedeeltelijke schaduw, in neutral, goed waterdoorlatende grond. Daarnaast kan de Gele Toscaanse Jasmijn goed tegen droogte en heft maar weinig water nodig (zeker niet te nat).

Indien het kouder dan -10 graden wordt is enige bescherming middels vliesdoek, jute of een rietmat wel aan te bevelen. Indien de plant in een pot staat kan deze tijdelijk binnen gezet worden.

Deze elegante klimplant heeft naast de stervormige bloemen ook prachtige, glanzende bladeren die hij ook in de winter behoudt. In de winter kleuren de bladeren vaak brons.

De Trachelospermum Jasminoidus Star of Toscane is een prachtige aanvulling op een lekker geurende patio of tuin of kan tegen een beschutte muur groeien voor een echte glamour uitstraling.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Goeden bloemen
  • Zoete geurende bloemen
  • Glanzend groen blad
  • Groenblijvend klimplant
  • Winterhard

Naast de gele Toscaanse Jasmijn Star of Toscane is er ook de witte Sterjasmijn (Trachelospermum Jasminoidus).

Gele sterjasmijn

Gele sterjasmijn

 

 

 

 

 

Leave a Reply